Đuveč

Potrebno je: svinjsko meso, paprika crvena, grašak, šargarepa, paradajz, boranija, crni luk, peršun list, malo mirodjije, krompir,

pirinač, ulje, so.
Količine odredite sami, a za 4 osobe je:  mix povrca da bude sve zajedno oko 500 gr, mesa 400-500 gr. crni luk 1 veća glavica, 2 mlada luka,

mlad krompir 6 kom, ili 2 stara krompira i pirinča jedna šaka.
U đuveč možete dodati i tikvicu, patlidžan itd.
Luk sitno iseckati i na ulju prodinstati zajedno sa kockicama mesa.
Kada je meso na pola izdinstano dodati mix povrća koje ste iseckali
na kockice. Još malo dinstati uz dolivanje vode, i onda dodati  krompir iseckan na kockice kao i pirinač. Sve to zajedno još malo prodinstati
uz  dolivanje vode. Posoliti i uskladiti sa svojim ukusom.
Dodati seckan peršun i malo mirođije. Dodati jos malo vode da
povrće, meso, krompir i pirinač ogreznu, sipati u pleh u kome će se  peći u rerni na 220 stepeni, dok ne porumeni i dobije gustinu koju volite.