MUĆKALICA

Sastojci:500 gr svinjetine ili piletine, 300 gr crnog luka, ulje, 300 gr paradajza,300 gr šampinjona, 1 čen belog luka,1 sveža paprika,1 ljuta papricica, so, biber, list peršuna.
Meso iseći na kocke i ispržiti na ulju.Izvaditi rešetkastom kašikom na tanjir i u isto to ulje sipati crni luk isečen na rebarca, sitno seckan beli luk i na kocke isečenu papriku.
Pržiti na tiho jedno 5 minuta pa dodati sečene šampinjone i nastaviti da se prži-dinsta.
Posle 5 minuta dodati oljušten i na kockice isečen paradajz, iseckanu ljutu papričicu i seckan peršun, posoliti, dodati začin, još malo prodinstati i u to dodati ispečeno meso.
Sve zajedno dinstati desetak  minuta a zatim sipati u vatrostalnu posudu i u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni zapeć mućkalicu desetak minuta.