MUSAKA OD KARFIOLA, KELJA I MESA

Potrebno je:
Manja glavica kelja i karfiola, od 800 gr -1 kg. 1 glavica crnog luka, 400 gr.mlevenog mesa, 1 šargarepa, 2 krompira, so,začin, seckan peršun, 4 jaja, 1 kisela pavlaka,malo mleka, ulje

Skuvati cvetove karfiola, listove kelja i 2 oljuštena cela krompira. Ocediti kuvano povrće.
Na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk i šargarepu (u čoperu ili rendano) dodati začin i biber po ukusu. Podmazati vatrostalnu posudu u kojoj će se peći pa na dno rasporediti rendan baren krompir, preko krompira poredjati barene i ocedjene listove kelja pa preko kelja staviti proprženo i začinjeno mleveno meso a po mesu poredjati cvetove karfiola.
Sve to preliti sa 4 umućena cela jajeta i kiselu pavlaku sa malo mleka - jedna šoljica od crne kafe i sa tim preliti složeno povrće.
Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni dok ne porumeni.