Musaka od boranije

Potrebno je:
1 kg boranije puterice, 500 gr mlevenog mešanog mesa, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, ulje, so, 4 jaja, 1 kisela pavlaka, seckan peršun, celer,biber.

Očišćenu i opranu boraniju iseći na veće komade i na malo ulja dinstati sa jednom sitno seckanom glavicom crnog luka i 2 čena belog luka. Malo posoliti. Kada boranija omekša i ispari sva tečnost skloniti je sa strane. U drugoj posudi na malo ulja i sitno seckanoj glavici crnog luka izdinstati mleveno meso, posoliti, pobiberiti, dodati seckan peršun i seckan list celera i 1 jaje. U vatrostalnu posudu staviti red dinstane boranije, pa mesa i odozgo opet boraniju. Preliti sa umućenom kiselom palvakom i 3 jaja. Peči na 220 stepeni dok ne porumeni. Sluziti uz salatu ili kiselo mleko