RIŽOTO SA MUŠULAMA

Potrebno je: 300 gr. pirinča, maslinovo ulje,1 gl.crnog luka, 1 veći paradajz ( ili 1-2 kašike pirea od paradajza) 2 čena belog luka, 150-200 gr mušula, seckan peršun,so,biber, rendan parmezan.Pirinač obariti da se ne respadne,isprati hladnom vodom i ocediti.
Na maslinovom ulju ili pola maslinovog a pola suncokretovog prodinstati sitno seckanu glavicu crnog luka. Kada luk omekša, dodati sitno iseckan i oljušten paradajz ili pire od paradajza, sitno iseckana 2 čena belog luka, malo soli.Sve zajedno malo prodinstati i dodati mušule.Dinstati još malo. Ako treba dodati malo vode.Kada su mušule prodinstane dodati baren pirinač i naseckan peršun.Posoliti po svom ukusu.
U tanjiru posuti sa rendanim parmezanom.