SARMA OD KISELOG KUPUSA

Od veće glavice kupusa odvojiti lepše listove, oprati ih ako su prekiseli ,i sa svakog lista skinuti korenčić po dužini.
Sitno iseckati 1 glavicu crnog luka dodati ulje propržiti je i dodati 500 gr. mlevenog mešanog mesa.Sve zajedno propržiti dodati soli, malo bibera , šoljicu pirinča i 100 gr. sitno seckane suve mesnate slanine.Kada se fil malo prohladi dodati 1 jaje.
Sve izmešati i sa ovim filom filoivati po 1 list kupusa i uvijati male sarme. Na dno posude u kojoj će se kuvati staviti nekoliko listova kupusa ili iseckano srce od glavice. Redati sarmice. Svaki red zaliti sa malo zaprške od ulja i aleve paprike i izmedu svakog reda stavljati suva rebra, dobro oprana u toploj vodi, i komade mesnate slanine. Dodati lovorov list i malo bibera u zrnu. Ko voli ljuto može i jedna mala suva ljuta papričica.
Naliti vodom da sarme ogreznu, staviti da provriju a zatim smanjiti i tiho ih kuvati dok ne budu gotove.