Brzi kolač od maka

Potrebno je: 2 šolje brašna, 1 šolja šećera, 0,5 šolje ulja, 1 šolja mleka
4 jajeta, 1 p. za pecivo, 300 gr. maka

Ako kupite već pripremljen mleven mak onda ga samo razredite
sa malo mleka da dobijete fil koji ćete moći da premažete preko testa.
Možete dodati i malo mlevenih oraha, suvog groždja

ili šećera po vasem ukusu u fil.
Za testo prvo umutiti
4 belanca u čvrst sneg.
U drugoj posudi umutiti 4 žumanca sa šećerom, uljem, mlekom, dodati brašno
i prašak za pecivo. U dobijenu smesu dadati ranije umućena 4 belanca.
Pola smese izliti u pleh u kome ćete peći kolač i kada se uhvati korica
izvaditi iz rerne i staviti fil od maka i preko fila preliti sa drugom polovinom
smese za testo. Vratiti u rernu da se kolač ispeče do kraja.
Kolač peći na 200 stepeni.
Kada je porumeneo izvaditi ga napolje, prohladiti i seći na kocke.
Posuti sa prah šećerom.