KILIMANDŽARO ŠTANGLICE

Za koru: 5 jaja, 5 kašika šećera, 250 gr. mlevenih oraha, 100 gr. suvog grožda, 40 grama otopljene čokolade, 2 kašike brašna. Umutiti belance sa šećerom, dodati žumanca, orahe,brašno,otopljenu čokoladu i suvo grožđe. Sipati u puterom namazan i brašnom posut pleh, i peći koru na 200 stepeni. Ostaviti da se ohladi.

Fil: 200 grama šećera sipati u šerpu preliti vodom da ogrezne i ušpinovati kao za slatko. Skloniti sa ringle i mutiti mikserom dok ne pobeli. Dodati 200 grama putera i još malo mutiti. Kada se prohladi preliti preko kore.

Glazura: 100 grama čokolade za kuvanje, 50 grama putera i pola šoljice ulja. Istopiti na tihoj vatri ut mešanje, skloniti i dalje mešati dok se čokolada ne prohladi a onda sipati preko belog dela i staviti u frižider da se stegne.