CHEESE CAKE

Potrebno je: 300gr mlevene plazme, 125 gr otopljenog putera, šaka krupno mlevenih pečenih lešnika i sok od pola manje pomorandže,1 kutija( 250 gr.) ala kajmak ili maskarpone sira i 350 gr.neslanog sremskog sira,05 dcl.slatke pavlake,prah šećer po ukusu ali najmanje 200 gr.i dva pakovanja smrznutih višanja ili voća po ukusu,1 kesica želatina ili  2 kesice preliva za torte.

Mlevenu plazmu pomešati sa istopljenim puterom,sokom od pola pomorandže,i šakom krupnije mlevenih pečenih badema.formirajte koru u okruglom plehu sa stranicama koje se skidaju tako što ćete ravnomerno utapkati mrvičastu masu.
slatku pavlaku umutiti sa 200 gr šećera u prahu.sremski sir i ala kajmak ili maskarpone zajedno umutiti i u tako umućen sir dodati umućenu slatku pavlaku i sve lepo izmesati.masu sipati preko korice i staviti u frižider da se stegne.za to vreme staviti vocć da se prokuva u sopstvenom soku.kljuc dva i u to dodati istopljen želatin prema uputstvu sa kesice ili voće stavite na sir i preliti ga sa sa 2 kesice crvenog preliva za torte prema uputstvu. 2 kesice preliva za torte se lagano razmute sa 3 kesice vanilin šećera u 1/2 lit vode i polako zagrevaju na laganoj vatri da ne projključa. uz mesanje lagano par minuta prohladiti.
kašikom polako sipajte  tečnost pre nego što se učvrsne i staviti do sutradan da se sve lepo stegne.