DOBOŠ TORTA

Umutiti 10 belanaca sa 200 gr. šećera.Na pari skuvati 10 žumanaca sa 50 gr. šećera. Kada se ohladi pomešati sa belancima i dodati 250 gr. brašna.
Smesu podeliti na šest jednakih delova pa se svaka kora peče posebno na prevrnutom plehu prethodno namazanom i posutom brašnom,ili u plehovima za doboš tortu. Kore se peku desetak minuta na 250 stepeni.

Fil: 500 gr. putera umutiti sa 500 gr. prah šećera i svemu tome dodati 200 gr. rastopljene čokolade.
Fil dobro umutiti. Filuju se sve kore sem poslednje. Poslednja kora se filuje na sledeći način:200 gr. šećera kristal se karameliše uz mešanje dok ne dobije lepu smeđu boju( nikako crnu) pa se sa tim kora brzo prelije i razmaže sa zagrejanim nožem. Takođe se parčići obeleže sa zagrejanim nožem umočenim u puter.

DOBOŠ TORTA OD GOTOVIH KORA

Kupiti pakovanje gotovih kora za doboš tortu.
Fil: 7 celih jaja i 400 gr. kristal šećera kuvati na pari.Kada se skuva dodati 200 gr. čokolade u vruć fil da se otopi. Kada se fil ohladi dodati 375 gr. umućenog putera i još dobro umutiti. Filovati kore.Na zadnju koru ide preprženih 200gr. šećera sa malo putera ili ulja.
Odlične gotove kore sa šećernim prelivom možete kupiti na Kalenićevoj pijaci