FIJADORA TORTA

Potrebno je; 12 jaja, 20 kašika šećera,6 kašika mlevenih oraha,150 gr.seckanih oraha,

4 kašike brašna,2-3 kasike kakaoa,100 gr.čokolade za kuvanje,250 gr.putera,
Za glazuru: 100 gr. čoklolade za kuvanje,100 gr.slatke pavlake

I i III kora
6 jaja, 6 kašika šećera umutiti.dodti 6 kašika mlevenih oraha izmešanih sa 3 kašike  brašna i 2-3 kašsike kakaoa. Mogu se ispeći odjednom i horizontalno iseći ili peći iz dva puta 2 kore. Kore peći u okruglom kalupu za tortu, prečnika 25 cm. staviti pek papir,na 180 stepeni 13-14 minuta

III kora
5 belanaca umutiti u sneg,dodati 6 kašika šećera, jednu po jednu. Kada je dobro umućeno,dodati 150 gr.seckanih oraha pomešanih sa 1 kašikom brašna.Peći u istom kalupu na 180 stepeni,15 minuta.

Fil
5 žumanaca i 1 celo jaje umutiti sa 8 kašika šećera. Kuvati na pari 15 minuta. pri kraju dodati 100 gr.izlomljene čokolade.Kada se rastopi čokolada skloniti sa šporeta i kada se prohladi dodati parče po parče 250 gr putera i umutiti.
Kore poprskati sa malo mleka ili ruma.Filovati odozgo i sa strane.Ukrasiti je glazurom.
Glazura:
Prokuvati pavlaku sa čokoladom uz lagano mešanje, par minuta.Kad se dobro ohladi ulupati u šlag i tim ukrasiti tortu ili na drugi način. Otopiti čokoladu na pari i ostaviti da se malo prohladi. Pavlaku umutiti i u tako umućenu pavlaku lagano dodavati otopljenu čoklodau uz dalje mućenje