PANJ TORTA

Potrebno je za koru: 7 jaja,7 kašika šećera,120 gr,mlevenih oraha,kašika oštrog brašna, 50 gr. čokolade. Za fil: 4 jaja,250 gr. šećera,250 gr. putera, 50 gr,čokolade. Za grilijaš: 150 gr. oraha, 150 gr. šećera
Od 7 belanaca umutiti čvrst sneg,zatim dodavati kašiku po kašiku šećera, pa žumanca, pa brašno, mlevene orahe i rastopljenu čokoladu.
Masu sipati u veći četvrtast i dobro podmazan pleh. Pečeno testo preko mokre salvete uviti u rolat. Fil:Kuvati na pari cela jaja sa šećerom. Kada se ohladi umutiti sa puterom. Fil podeliti u dva dela. U jedan deo dodati 50 gr. rastopljene čokolade i umutiti. U drugi deo dodati grilijaš i to: šećer staviti da se karameliše i u to dodati seckane orahe. Izručiti na podmazanu dasku. Kada se grilijaš ohladi istucati ga u avanu i dodati ga u žuti deo. Sa tim žutim filovati rolat. Sa braon filom ceo rolat isfilovati. Prethodno iseći koso krajeve rolata i prilepiti sa strane da se dobije izgled panja. Viljuškom napraviti šare da se dobije izgled kore drveta. Na slici je panj torta u obliku drveta i služi se kao rolat.