VESELA DEVOJČICA

Potrebno je: 8 jaja, brašno, šećer, 1/l. mleka,125gr.putera, 100gr.čokolade,
200 gr.oraha, rum.

Od 8 jaja, 8 kašika šećera i 8 kašika brašna ispeći patišpanj i ostaviti da se ohladi.
U pola l. mleka staviti 125 gr putera,100 gr. čokolade i 6 kašika šećera da provrije pa u sve to dodati: umućena 4 žumanca sa 6 kašika šećera i 3 kašike brašna.
Skuvati fil. Od pola litre mleka uzeti malo da se razmuti šećer, brašno i žumanca.
U skuvan fil dodati 150-200 gr. seckanih oraha ili krupnije mlevenih oraha
i ostaviti da se ohladi.
U vanglu iskidati patišpanj i preliti ga sa ušpinovanim šećerom jedno 5 kašika
i 4 kašike ruma.Sve to pomešati sa filom i na tacni oblikovati tortu.
Umutiti šam od 4 belanca i 8 kašika šećera i sa tim spolja premazati tortu.