Puslica Torta

Za koru;12 belanaca,500gr prah šećera,1 supena kašika sirćeta

Za fil; 1/2l mleka,12 žumanaca,12 kašika šećera u prahu,8 kašika brašna
300gr mlevenih orasa,3kesice šlaga

Priprema;mutiti belanca da se dobije čvrst sneg pa dodavati kašiku po kašiku
šećera u prahu.Kad se dobro umuti polako sipati jednu kašiku(supenu)sirceta.
Kora se može peći na okrenutom plehu od rerne ili se pleh od rerne obloži papirom za pečenje.Razliti smesu za koru lepo poravnati i sušiti u rerni 2h na 12C
(zavisi od rerne kora treba da se osusi a ne da bude pečena).
Pečenu koru ostaviti da se ohladi.
Umutiti krem od žumanaca,šećera i brašna.Ako je pregusto dodati malo mleka
da bude tečnije.Staviti mleko u lonac na paru pa kad provri uz stalno
mesanje skuvati puding od predhodno umućenih zumanaca.Kad se ohladi dodati
jedan umućeni margarin i predhodno umućenu jednu kesicu šlaga, pa sve dobro
sjediniti.To sada podeliti na dva dela.u jedan deo dodati mlevene orase.Kad
se kora potpuno ohladila staviti je na odgovarajuću posudu (može i da ostane
na plehu) pa prvo naneti deo fila u koji smo dodali mlevene orahe a zatim
preko drugi deo fila.Preostala dva šlaga umutiti pa ukrasiti odozgore.