SOČNO PILE

Batake,karabatake i belo meso očistiti od kostiju i posoliti vegetom.
Komade mesa ispohovati tako sto se prvo uvaljaju u jaja,pa u brašno,
pa opet u jaja. Prži se na jakoj vatri, najpre da uhvati koricu,a onda
na slaboj jos dvadesetak minuta. Onda napravite sos:
jednu kašiku brašna zalite sa vodom ili supom,da sos nebude suvise gust,
ali ne redak,dodajte dve kašike pavlake,vezu seckanog lista peršuna,
posolite i dodajte 3-4 kašike rendanog sira (ili jos bolje isecite kačkavalj
na listove - to je gurmanski). Meso poredjajte u vatrostalnu činiju,zalite sosom,
a odozgo pospite struganim kačkavaljem,peći 20 minuta.
Ako imate veću količinu slažete meso, sos,pa opet meso,sos pa kačkavalj
( Lično- lepše je kad se kačkavalj stavi na listiće po mesu,i prelije sa sosem,
bude onako vise saftnije nego kad se kačkavalj renda direktno u sos
I odlicno je što kaže gospodja Mira-svi moji rodjaci ga obožavaju.
Prijatno i pozdrav:Nada Mraković