TROSTRUKI UŽITAK
6 jaja, 450g šećera,
2 kašike brašna, 2 kašike prezli, 150g oraha, 1l mleka
100g čokolada za kuvanje, 2 puding vanila, Keks Petit Ber
Kora:
6 belanaca umutiti
sa 200g šećera, 2 kašike brašna, 2 kašike prezli i
150g oraha. Ispeci koru i preliti sa 200ml hladnog mleka.
Fil:
600g mleka staviti
da vri. Žumanca, 2 pudinga od vanile i 250g šećera umutiti sa
100 -150ml mleka, kada mleko provri, skuvati fil.
U skuvani fil staviti margarin i pustiti da se ohladi. Kada se krem ohladi
podeliti ga na dva dela. U jedan deo staviti 100g čokolade za kuvanje.
Preko kore sipati žuti fil.
Preko žutog fila slagati pettit-ber natopljen mlekom a preko keksa braon
fil.
Preko narendati braon ili belu čokoladu. A može i šlag umesto čokolade.
|