LOVAČKI PAPRIKAŠ

Potrebno je: 500 gr. junetine, 500 gr. svinjetine, dve veće glavice crnog luka i jedan ceo praziluk, dva čena belog luka, 200 grama slanine, jedna veća ili dve manje drvene paprike, jedan lovorov list, biber, so, aleva paprika, 0,5 l crnog vina i dcl vode.

Na krupnije komade iseći junetinu i svinjetinu. Na dno šerpe staviti isečenu suvu slaninu. Crni luk, praziluk i beli luk iseći. Preko slanine staviti pola pomešanog mesa, zatim isečen luk, praziluk i beli luk. Pobiberiti, posoliti i posuti sa alevom paprikom. Sve po svom ukusu. I dodati na kolutove isečenu papriku i lovorov list. Preko toga ide ostatak sečenog mesa. Zaliti sa vinom i vodom. Poklopiti i kada prokuva, smanjiti i krčkati na tihoj vatri oko 3 sata. Ne mešati i ne otkrivati. Ko voli može i da zaljuti .