MUSAKA OD KROMPIRA

Potrebno je:500 gr.mlevenog mesa,1 kg.krompira, ulje, seckan peršunov list,biber,
1 glavica crnog luka, 5 jaja, 2 dcl.mleka, začin.
Na ulju propržiti sitno seckanu glavicu crnog luka pa dodati mleveno meso, začin i propržiti meso dok ne pobeli.Dodati biber u prahu,seckan peršun ko voli može i 1 iseckan na kockice svež paradajz.Krompir oljustiti i iseći ga na tanke kolutove.
Vatrostalnu činiju namazati sa malo ulja i složiti jedna red krompiura.
Preko njega staviti fil od mesa i ponovo prekriti sa kolutiovima krompira.
Sipati malo vode.Poklopiti sa folijom i staviti u rernu jedno 15 minuta da se peče.
Nakon toga izvaditi pleh i musaku preliti sa mešavinom umućenih jaja i mleka.
Vratiti u rernu da se dopeče i zapeče na 200 stepeni.Lagano.
Kada je krompir mekan musaka je pečena.