TAŠKE

3 cela jaja umutiti dodati malo soli,1 šoljicu mlake vode i oko 500 gr. brašna. Testo zamesiti kao za rezance. Razvući u koru debljine oko 3 mm.Zatim seći na kvadrate 8x8 cm.Na svaki stavljati nadev i saviti kao pismo ili trougao,prethodno ivice premazati sa jajetom da se zalepi.Svaku ivicu pritisnuti viljuškom ili specijalnom radlom.
Takve taške spuštati u vrijuću vodu i kuvati ih dok ne isplivaju na površinu.Prethodno na malo ulja ili putera propržiti prezle dok ne porumene.Vaditi skuvane taške i svaki red posuti sa prezlama ili svaku tašku uvaljati u prezle. Nadev: na maloj glavici luka propržiti mleveno meso ,posoliti,dodati malo bibera. Možete i slatku varijantu. U tom slučaju stavljate po kašičicu pekmeza od šljiva ili neki drugi a prezle pošećerite po svom ukusu.