PRINCES KROFNE

60 gr. masti ili putera,120 gr. brašna i 12 supenih kašika vode.
Mast-puter i voda treba da provriju, dodati brašno i malo propržiti da se sjedini.Kada se ohladi dodavati 1 po jedno celo jaje (ukupno 4 komada)
uz stalno mešanje mikserom ili ručno varjačom.Od dobijeng testa vaditi kašičicom ili špricom za torte male krofnice i redjati u podmazan pleh sa razmakom, pošto će narasti.Rerna mora biti zagrejana i u početku se ne sme otvarati.
Fil: 4 žumanca,7 kašika šećera i 4 kašike brašna(oštro) zamutiti i skuvati u 700 gr. mleka u koje se doda vanil šećer. Svaku krofnu seći na pola i puniti ovim filom.Posuti odozgo prah šećerom ili rastopljenom čokoladom ili karamelom.

VOĆNE PRINCES KROFNE

Potrebno je : 60 gr. putera,120 gr. brašna,12 supenih kašika vode, trun soli,4 cela jaja,400 gr. slatke pavlake,šećera po ukusu,2 kesice učvršćivača za šlag,100 gr.malina .
Rastopiti puter u vodi da provrije.Dodati brašno .Promešati. Skinuti sa šporeta i u malo prohladjeno dodavati jedno po jedno 4 jaja. Mutiti mikserom. Od dobijene mase vaditi kašičicom ili špricom male pogačice sa razmakom na podmazan pleh. Peći na 250 stepeni. Kada su pečene ohladiti i seći na pola. Puniti ih sa vočnim kremom :Umutiti pavlaku sa šećerom,dodati učvršćivač i na kraju maline.