MAKEDONSKA MUSAKA

Potrebno je oko 700gr. mešanog mlevenog mesa, 1 kg krompira, 100 gr.prezli, 2-3 jaja, 1 pavlaka, biber, so,začin C, aleva paprika, 2-3 čena belog luka, 2 kašike supene peršuna

Meso malo ispržiti na malo ulja, dodati sitno seckan beli luk, biber so,začin C.
Pomešati masu, još propržiti 7-8 min i na kraju dodati 1 kašikicu aleve paprika slatke.
Ko voli ljuto može da doda i ljutu alevu papriku. Krompir oljuštiti I narendati na krupnije.
Tepsiju, pleh ili vatrostalnu činiju u kojoj spremate musaku, malo pouljiti i zatim posuti prezlama. Zatim redjati red rendanog krompira, red mlevenog mesa, dok ima mase, a završiti sa rendanim krompirom. Staviti u toplu rernu i peći. Pred kraj pečenja izvaditi musaku i preliti je sa umućenom pavlakom i jajima, vratiti u rernu i još malo dopeći.
Musaku izvaditi i još vrelu posuti sa 1 velikom supenom kašikom peršuna.
Malo prohladiti i servirati.