ZACINJENA SVINJETINA SA DINSTANIM JABUKAMA

3/8 kafene kasicice soli
1/4 kafene kasicice korijandera u prahu
1/4 kafene kasicice crnog bibera
1/8 kafene kasicice cimeta u prahu
1/8 kafene kasicice mrvljenog muškatovog oraščića
500gr svinjetine krmenadle, ociscene od masti i iseckane na snite
Poprskati tiganj sprejom ili malo nauljiti (ali vrlo malo, meso treba da se pece kao na rostilju)
2 kasike putera (maslaca)
Iseckati jabuke na kriske
1/3 sitno iseckanog luka (ne crnog, nego onog sitnog ljubicastog)
1/8 kafene kasicice soli
1/4 case soka od jabuke, najbolje nezasladjenog
1 kafena kasicica sveze majcine dusice (listova)
priprema:
Pomesati prvih 5 sastojaka i zaciniti meso sa obe strane. Ubaciti meseo u tiganj, ispeci ga dok ne bude gotovo, ali ne previse da ne bude suvo. Izvadidti meso, ubaciti puter i dodati jabuke i luk. Nemoj predugo peci jabuke jer ce postati mekane, treba da ostanu malo hrskave. Dodaj sok od jabuke da bi otpustilo sve ono sto je zagorelo na tiganju od mesa dodaj na kraju majcinu dusicu preko sosa
i serviras sa mesom mi smo meso i dodali mali u tiganj da upije sokove. sledeci put cemo da probamo sa govedinom ali bilo je super sa strane smo imali svez spanac i rukolu kao salatu